Kinilaw met rammenas

Bereidingswijze

Snijd de vis in stukken van ongeveer 2 centimeter. Snijd de gember zeer fijn. Snipper de rode peper. Pers de limoenen uit. Meng het limoensaus, sojasaus, gember en peper. Doe de vis in een kom en giet het limoensapmengsel erover. Roer door. Marineer de vis 10-15 minuten in de koelkast.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de komkommer en snijd in stukjes. Schil de rammenas en snijd in kleine blokjes. Hak de korianderblaadjes grof. Snijd de lente-ui in dunne plakjes.
Giet de vis af en vang de marinade op. Meng alle overige ingrediënten door de vis. Schep er 1-2 eetlepels marinade door. Serveer direct. Garneer naar wens met wat sesamzaadjes.

Ingrediënten

Bijgerecht of voorgerecht 4 personen:

500 gr tonijnsteak, heilbot-, zeebaars- of kabeljauwfilet (zonder vel en graten)
3 limoenen
2 tl sojasaus
2 cm gember
2 lente-uitjes
1 rode peper
200 gr rammenas of radijs
½ komkommer
10 gr koriander