Knolselderij-linzenovenschotel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot ze gaar en zacht zijn. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een grote, brede pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in vieren. Snijd de kwarten vervolgens in dunne plakken. Voeg de knolselderij toe aan de tomatensaus en dek de pan af. Gaar de knolselderij in de saus. De knolselderij verliest vocht tijdens het koken, dus vrees niet als het er aanvankelijk een beetje droog uitziet. Hak de peterselie grof. Voeg, zodra de knolselderij gaar is, de peterselie, en het sap en de rasp van de citroen toe. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
Giet de linzen af en breng op smaak. Wissel in een ovenschaal lagen knolselderij en tomatensaus af met lagen linzen. Eindig met knolselderij en tomatensaus. Rasp de Parmezaanse kaas erover. Zet de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 4 personen, bijgerecht 6-8 personen: 1 kg knolselderij
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 gr donker groene of Le Puy linzen
  • ½ citroen
  • een flinke handvol peterselie
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 4 personen, bijgerecht 6-8 personen: 1 kg knolselderij 1 ui 4 tenen knoflook 2 el olijfolie 800 gr tomatenblokjes (uit blik) 300 gr donker groene of Le Puy linzen ½ citroen een flinke handvol peterselie 100 gr Parmezaanse kaas zout en peper