Geroosterde aardappels en boerenkool met dadels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels en ui in parten en doe ze in een ruime ovenschaal. Leg de takken tijm ertussen. Meng er 3 eetlepels olijfolie door en breng op smaak. Rooster de aardappels en ui 55 minuten in de oven. Schep het geheel na 30 minuten even om. Verwijder ondertussen de pitten van de dadels en snijd de dadels in de lengte in vieren. Doe ze in een kommetje en schenk de azijn erbij. Hak de hazelnoten grof. Rits de boerenkoolbladeren van de nerf af. Was de bladeren en snijd ze grof. Meng er 1 eetlepel olijfolie door zodat alle bladeren bedekt zijn met een dun laagje olie. Leg na 55 minuten de boerenkool, hazelnoten en dadels op de aardappels. Schenk ook de azijn waar de dadels in gelegen hebben erover. Breng opnieuw op smaak met zout en peper. Rooster de groenten nog 10-15 minuten in de oven, tot de boerenkool knapperig is en op sommige plaatsen nog een beetje zacht of taai. Schep nu alles door elkaar en serveer.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

1 kg vastkokende aardappels
150 gr boerenkool
5 takken tijm
1 grote ui of 2 kleinere
6 gedroogde dadels
4 el olijfolie
50 gr hazelnoten
1 el balsamico- of rode wijnazijn
zout en peper