Koolraapterrine

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de koolraap en snijd in vieren. Snijd vervolgens de kwarten in plakjes met de dikte van 1 euro. Kook de koolraap 8 minuten en giet ze dan af. Was de spinazie en doe met aanhangend water in een ruime pan op middelhoog vuur. Laat de spinazie slinken en knijp het daarna ontzettend goed uit. Snijd de spinazie en kruiden fijn. Rasp de kaas. Meng de spinazie, kruiden, crème fraîche, eieren en kaas goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Bouw nu laagjes op met afwisselend koolraap en het spinaziemengsel. Begin en sluit af met een laag koolraap. Zet de cakevorm in een ovenschaal en vul die tot de helft van de cakevorm met water. Dek de cakevorm af met iets zwaars zodat de terrine stevig kan worden en niet uit de vorm rijst. Bak de terrine 1 uur in de oven. Laat hem, met het gewicht erop, 20-30 minuten buiten de oven iets afkoelen en stevig worden, alvorens je hem aansnijdt en serveert.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1-1,5 kg koolraap
400 gr spinazie
60 gr verse kruiden
400 gr crème fraîche
3 eieren
150 gr belegen kaas of (harde) geitenkaas
zout en peper