Gegrilde witlof met sinaasappeldressing en blauwe kaas

Bereidingswijze

Zet een grillpan op hoog vuur tot hij loeiheet is. Bestrijk de parten witlof rondom lichtjes met olijfolie. Grill ze in 3-5 minuten beetgaar, met aan alle kanten een mooi streeppatroontje. Klop een dressing van sinaasappelsap, tijm, olijfolie, zout en versgemalen peper. Leg de gegrilde lofjes naast elkaar op een platte schaal. Schenk de dressing erover en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verbrokkel voor het serveren de blauwe kaas over de witlof.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 2 personen 2 struikjes witlof, in de lengte in kwarten
  • 2-3 el olijfolie
  • sap van een ½ sinaasappel
  • blaadjes van 1 takje verse tijm
  • 75 gram blauwe kaas
  • Bijgerecht 2 personen: 2 struikjes witlof, in de lengte in kwarten 2-3 el olijfolie sap van een ½ sinaasappel blaadjes van 1 takje verse tijm 75 gr blauwe kaas