Koolraap met worstjes en ahornsiroop

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de koolraap en snijd in stukken van ongeveer 3 centimeter. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetlepels olijfolie, de chilivlokken en rozemarijn door en breng op smaak met zout en peper. Rooster de koolraap 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de appels en uien in partjes. Voeg na 15 minuten de appel en uien toe aan de bakplaat. Schenk de overige olijfolie, ahornsiroop en azijn erover en hussel alles door elkaar. Rooster nog eens 15 minuten. Schep dan alles nogmaals om en leg de worstjes tussen de groenten. Rooster het geheel nog 30 minuten in de oven tot alles gaar is.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 3-4 personen:
  • 2 appels
  • 2 rode uien
  • 3 el ahornsiroop
  • 4 el olijfolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 takken rozemarijn
  • 8 kleine worstjes (zoals chipolata)
  • ½ tl chilivlokken
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 3-4 personen: 900 gr koolraap 2 appels 2 rode uien 3 el ahornsiroop 4 el olijfolie 2 el appelciderazijn 2 takken rozemarijn 8 kleine worstjes (zoals chipolata) ½ tl chilivlokken zout en peper