Pastinaak en kip met bloedsinaasappel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in zessen. Kook de pastinaken 5 minuten, zodat ze straks in de oven tegelijkertijd met de kip gaar zijn. Giet de pastinaak af en leg ze in een enkele laag in een ruime ovenschaal. Leg de kippenpoten ertussen. Schenk de honing en olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Snijd 1 sinaasappel in plakjes en leg die tussen de pastinaken en kip. Knijp het sap van de andere sinaasappel erboven uit. Verdeel de takjes tijm erover en meng alles door elkaar. Leg de kip met de huidkant naar boven. Rooster het geheel 45 minuten, tot de pastinaak zacht is en de kip goudbruin en knapperig.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr pastinaak
2 kippenpoten
2 bloedsinaasappels
1 el honing
2 el olijfolie
5 takjes tijm
zout en peper