Radijs-bietensalade

Bereidingswijze

Kook de eieren halfzacht. Wij doen dit door ze in een pannetje met koud water te leggen, het water aan de kook te brengen, ze 4-5 minuten te laten koken en daarna af te spoelen met koud water. Snijd ondertussen de bieten in blokjes. Snijd de radijsjes in vieren. Snijd de augurken in plakken. Schil met een dunschiller dunne slierten komkommer. Klop voor de dressing de mayonaise of crème fraîche met yoghurt en citroensap door elkaar. Snijd de dille of bieslook fijn en meng die door de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de bieten, augurken en radijsjes met de dressing. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Garneer de salade met komkommerslierten, eieren en een beetje dille.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 4-6 personen:
  • 1 bosje radijs
  • 10 kleine augurken
  • 2 el mayonaise of crème fraîche
  • 1 el yoghurt
  • ½ el citroensap
  • 10 gr dille of bieslook
  • ½ komkommer
  • 2-3 eieren
  • zout en peper
  • Bijgerecht 4-6 personen: 500 gr bietjes, gekookt 1 bosje radijs 10 kleine augurken 2 el mayonaise of crème fraîche 1 el yoghurt ½ el citroensap 10 gr dille of bieslook ½ komkommer 2-3 eieren zout en peper