Witte aspergequiche met basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de vellen bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om een quichevorm mee te bekleden. Vet je quichevorm in met boter en bekleed met het bladerdeeg. Leg er een vel bakpapier op en stort er een blindbakvulling in (zoals bakerwten of oude linzen of rijst). Bak de taartbodem 10-15 minuten blind. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak hem nog 5 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden.
Schil ondertussen de asperges en kook ze 10 minuten in ruim kokend water. Mix in een blender of met een staafmixer de slagroom met basilicum door elkaar, tot je een lichtgroene room hebt. Rasp de kaas. Klop de eieren, kaas en basilicumroom door elkaar. Breng op smaak. Giet het mengsel in de taartbodem en leg de asperges erin. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

5 vellen bladerdeeg
boter om in te vetten
1 kg witte asperges
3 eieren
100 gr harde geitenkaas of jong belegen kaas
15 gr basilicum
125 ml slagroom
zout en peper