Witte asperges met botervinaigrette

Bereidingswijze

Maak eerst de knoflookchips. Verwarm hiervoor de olie in een pan met dikke bodem tot 180°C. Snijd de knoflook in heel dunne plakjes. Frituur de plakjes knoflook 1-2 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Let goed op, want ze verbranden heel snel, waarna ze onaangenaam bitter zullen smaken. Schep de knoflook snel met een schuimspaan uit de pan, bestrooi met een beetje zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Schil de asperges en kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Hak de peterselie en kappertjes fijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg de peterselie, kappertjes en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de asperges af en meng ze met de botervinaigrette. Verdeel over twee borden en strooi de knoflookchipjes erover. Garneer met een partje citroen.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr witte asperges
2 tenen knoflook
25 gr roomboter
handje platte peterselie
1 tl kappertjes
2 el citroensap
plantaardige olie om in te frituren
zout en peper