Spaghetti aglio e olio

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook in zeer dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een wijde pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en chilivlokken 5 minuten, tot de knoflook lichtbruin is. Snijd de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp.
Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe de spaghetti bij de knoflook en olie in de pan. Voeg de peterselie, Parmezaanse kaas en 75 ml pastakookvocht toe. Meng het geheel goed door elkaar tot een glanzend geheel ontstaat. Breng op smaak en serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

200 gr spaghetti
5 el olijfolie
4 tenen knoflook
½ tl chilivlokken of ½-1 rode peper
15 gr platte peterselie
45 gr Parmezaanse kaas
zout en peper