Gele curry met aardappel en erwtjes

Bereidingswijze

Snijd de ui in dunne halve ringen. Kneus het witte deel van de citroengras en leg er een knoop in. Kneus ook de kardemonpeulen. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui, citroengras, mosterdzaadjes en kardemon 5 minuten. Voeg de currypasta toe en fruit 2 minuten mee.
Was de aardappels goed en snijd in grove stukken. Voeg ze toe aan de wok en schep alles door elkaar. Voeg de kokosmelk, 200 ml water en kaffir limoenblaadjes toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan, onder af en toe roeren, ongeveer 15-20 minuten pruttelen, tot de aardappels beetgaar zijn. Voeg de doperwten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken. Breng de curry op smaak met vissaus, palmsuiker en een beetje limoensap. Serveer met rijst, koriander en partjes limoen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg nieuwe aardappels
75 gr (of 2 volle el) gele currypasta
1 el zonnebloemolie
1 ui
1 stengel citroengras
1 el mosterdzaadjes
6 kardemonpeulen
400 ml kokosmelk
2 kaffir limoenblaadjes
2 tl vissaus
2 tl palmsuiker of bruine suiker
1 limoen
240 gr doperwten (uit de vriezer)