Zalm-saltimbocca met aardappel en asperge

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels goed en snijd in stukken. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels 25-30 minuten in de oven.
Verdeel ondertussen de zalm in twee gelijke stukken. Leg 2 blaadjes salie op ieder stuk en rol de zalm in 2 plakken rauwe ham.
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Leg de asperges tussen de aardappels op de bakplaat. Sprenkel er opnieuw 2 eetlepels olijfolie over en schep alles voorzichtig om. Rooster 5 minuten. Leg daarna de zalm-saltimbocca bovenop de aardappels en asperge. Rooster nog 15 minuten tot de zalm net gaar is.
Roer ondertussen de crème fraîche en mayonaise door elkaar. Voeg 2 eetlepels citroensap en de geraspte schil van de citroen toe. Breng op smaak met zout en peper
Serveer de zalm-saltimbocca met geroosterde aardappel en asperge direct uit de oven, met het frisse crème fraîche sausje erbij.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500 gr nieuwe aardappels
400 gr groene asperges
300-350 gr zalmfilet
4 el olijfolie
4 plakken rauwe ham
4 blaadjes salie
3 el crème fraîche
1 el mayonaise
1 citroen
zout en peper