Groene cassoulet

Bereidingswijze

Scheur de blaadjes tuinmelde van de stengels af. Je hebt 200 gram bladeren nodig. Pel de tenen knoflook en snijd in grove stukjes. Pureer in een blender, keukenmachine of met een staafmixer de melde, knoflook, hazelnoten, olijfolie, peterselie, rasp van de citroen en 1 eetlepel citroensap tot een pestoachtige substantie. Voeg wanneer nodig een klein scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Gebruik je de bleekselderij? Snijd deze dan in dunne plakjes en fruit enkele minuten in wat olijfolie. Giet de bonen af en spoel om. Doe de bonen met de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep de meldesaus erdoorheen (en eventueel de bleekselderij) en breng opnieuw aan de kook. Warm 2 minuten door en breng op smaak.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

300 gr tuinmelde
50 gr hazelnoten of pijnboompitten
50 ml olijfolie
20 gr peterselie
1 citroen
2 tenen knoflook
1 kg cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
200 ml groentebouillon
eventueel 4 stengels bleekselderij
zout en peper