Licht romige zoete aardappel met oesterzwammen soep

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Tammo.

Smelt de boter in de soeppan op middelhoog vuur en snijd ondertussen de sjalotten, de waspeen en de zoete aardappel in grove stukken.
Voeg zodra de boter gesmolten is de sjalotten toe met de waspeen en pers de knoflook er boven uit. Schep zo nu en dan om en bak ongeveer 2 minuten. Voeg de zoete aardappelstukken toe en bak deze nog een minuut of 3 mee.
Breng ondertussen het water aan de kook en voeg 2 bouillonblokjes toe. Voeg de bouillon en de laurierbladeren toe, kook 15 minuten.
Snijd de kastanjechampignons en de courgette (ontdaan van de zaadlijsten) in plakjes, hak ook de peterselie fijn.
Voeg na 15 minuten de courgette met de champignons en de peterselie toe en warm nog 5 minuten door. Gebruik de staafmixer en mix de soep mooi glad. Snijd de oesterzwammen in grove stukken. Voeg de stukken oesterzwam, slagroom, zwarte peper, gemberpoeder, truffelolie en gemalen komijnzaadpoeder toe en roer goed door elkaar. Kook nog 5 minuten zachtjes door. Serveer de soep, bestrooi eventueel met wat blaadjes peterselie.

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

200 gr oesterzwammen
1 courgette, geel of groen
5 sjalotten
250 gr kastanjechampignons
1 grote zoete aardappel, geschild
150 gr waspeen
100 ml slagroom
2 teentjes knoflook
1 flinke scheut truffelolie (optioneel)
15 gr boter
15 gr bladpeterselie
3 laurierblaadjes
1,5 l water
2 bouillonblokjes
zwarte peper
½ tl komijnzaadpoeder
½ tl gemberpoeder