Auberginestoof met zoete aardappelen

Bereidingswijze

Verhit een grote pan op middelhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de uiringen en plakjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg de ras el hanout, kaneel en zout toe en blijf 1-2 minuten roeren. Doe er de blokjes aubergine, paprika en zoete aardappelen bij en roerbak ze 2-3 minuten. Voeg de tomaatjes, kokosmelk, tahin, harissa, cayennepeper, rozijnen en honing toe. Leg een deksel op de pan en laat de Noord-Afrikaanse auberginestoof 15-20 minuten op laag vuur pruttelen. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Bereid de couscous zoals op de verpakking aangegeven. Geef bij de schotel couscous, geschaafde amandelen en verse munt.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

scheut olijfolie
2 rode uien, in dunne ringen
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 el ras el hanout
1 tl kaneel
1 tl zout
2 aubergines, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
600 gr zoete aardappelen, geschild en in blokjes
400 gr stukjes tomaat, uit blik
400 ml kokosmelk
1 el tahin
1 el harissa
¼ tl cayennepeper
handvol rozijnen
1 tl honing
peper en zout
Voor erbij:
300 gram couscous
geschaafde amandelen