Geroosterde koolraap Griekse stijl

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de koolraap, snijd in plakken en vervolgens in stukken van ongeveer 2,5 centimeter. Doe ze met water in een pan en breng aan de kook. Kook de koolraap 10 minuten, giet af en laat uitdampen. Klop ondertussen een marinade van het sap van de halve citroen, olijfolie en mosterd. Snijd de blaadjes oregano grof. Meng de verse en gedroogde oregano door de marinade en breng op smaak met zout, peper en eventueel chilivlokken. Meng de koolraap door de marinade en spreid ze uit in een ovenschaal. Rooster de koolraap 30-40 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Brokkel dan de fêta erover en zet nog 5 minuten in de oven, tot de fêta warm en een klein beetje gesmolten is.

Ingrediënten

  • 1 koolraap
  • ½ citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl grove mosterd
  • ½ el gedroogde oregano
  • 5 takjes verse oregano
  • 50 gr fêta
  • eventueel een snuf chilivlokken
  • zout en peper
  • Bijgerecht 2 personen: 1 koolraap ½ citroen 4 el olijfolie 1 tl grove mosterd ½ el gedroogde oregano 5 takjes verse oregano 50 gr fêta eventueel een snuf chilivlokken zout en peper