Witlof ovenschotel met vegetarisch gehakt

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Diane.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd de aardappels in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes in een grote pan met water, ongeveer 10 minuten.
Snipper de ui. Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd de witlof in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg na 2-3 minuten het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg daarna de kruiden en de witlof toe en bak dit nog ongeveer 8 minuutjes mee totdat de witlof wat zachter is.
Voeg de crème fraîche toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schep hier het gehakt-witlofmengsel overheen. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Strooi er wat geraspte kaas over. Zet de schotel circa 20 minuten in de oven.


Tip: ook lekker is roomkaas met kruiden i.p.v. crème fraîche.

Ingrediënten

3-4 stronkjes witlof
150 gr vegetarisch gehakt
1 ui
3 el crème fraîche
geraspte kaas
450 gr aardappelen
1 tl kerriepoeder
1 tl peterselie
zout en peper