Singaporese noedels

Bereidingswijze

Snijd alle groenten in zo dun mogelijke reepjes. Als je goed kunt snijden of je snijtechniek wilt oefenen, kun je de prei en wortel het best julienne (in luciferdunne reepjes) snijden. Snipper de knoflook. Doe de groenten en knoflook in een kom. Kluts de eieren in een kommetje los.
Verhit de olie in een grote wok of (zeer) hoog vuur. Roerbak alle groenten 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Maak een kuiltje in de groenten en giet de eieren erin. Roer de eieren door de groenten, tot de eieren gaar zijn en je een soort roerei tussen je groenten vindt. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken. Leg de noedels op de groenten. Strooi de currypoeder, kurkuma en suiker erover. Schenk de rijstwijn, sojasaus en 3 eetlepels water erbij. Meng het geheel goed door elkaar tot alles gelijkmatig bedekt is met de currypoeder en andere smaakmakers. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en partjes limoen. Geef er voor de liefhebber van pittig eten sriracha bij.

Ingrediënten

Hoofgerecht 4 personen:

200 gr mihoen (rijstvermicelli, of andere noedels)
600 gr witte kool
1 grote prei
1 rode paprika
1 grote wortel
3 flinke tenen knoflook
2 eieren
2 el zonnebloemolie
2 volle el madras currypoeder (biologisch verkrijgbaar van het merk Cook) (of gebruik 'gewone' kerriepoeder en voeg een snuf chilipoeder toe)
2 tl kurkuma
½-1 tl kristalsuiker
2 el rijstwijn (of water)
2 el sojasaus
zout en peper

Om erbij te serveren: verse koriander, partje limoen, sriracha sambal