Boerenkoolrisotto 2.0

Bereidingswijze

Breng een ruime pan met water aan de kook. Breng in een andere pan de bouillon tegen de kook aan. Rits ondertussen de boerenkoolbladeren van de harde nerven af en scheur in grove stukken. Doe 200 gram boerenkool in het kokende water en kook 5 minuten. Giet af. Doe de gekookte boerenkool met 150 ml groentebouillon in een blender en mix tot een gladde saus. Zet apart.
Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de rijst toe en fruit enkele minuten mee tot het rondom bedekt is met een laagje olie. Schep er dan een soeplepel van de hete bouillon bij en blijf roeren tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Herhaal dit proces tot de risotto nog net niet gaar is. Op het moment dat je normaal gesproken je laatste soeplepel bouillon toe zou voegen, voeg je ditmaal de groene boerenkoolsaus toe. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ook toe. Roer het geheel goed door en blijf roeren tot de rijst gaar is en de risotto zijn gewenste romige en licht vloeibare consistentie heeft bereikt. Proef of de risotto nog wat zout en peper nodig heeft. Houd warm op een heel laag vuurtje.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Voeg de overige boerenkool en een paar eetlepels water toe en roerbak 5 minuten tot het beetgaar is. Voeg naar wens een snuf chilivlokken toe.
Verdeel de felgroene risotto over de borden en schep de geroerbakte boerenkool erover.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr risottorijst
400 gr boerenkool
1 l groentebouillon
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
50 gr Parmezaanse kaas
eventueel een snuf chilivlokken
zout en peper