Thaise omelet met pompoen en noedels

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Anneke.

Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes. Schil de gemberwortel en snijd fijn, evenals de peper en lente-uitjes. Klop de eieren los. Kook de noedels beetgaar en laat uitlekken. Roer de helft van het pepertje, de helft van het uitje en de helft van de gember door het eimengsel. Breng op smaak met 3 tl sojasaus. Verwarm de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en bak er, op een lage warmtebron, in 10 minuten een mooie omelet van. Verhit een wok, voeg zonnebloemolie toe en roerbak de pompoenblokjes met de rest van het pepertje, de uitjes en de gember. Bak in 5 á 8 minuten beetgaar. Voeg de uitgelekte noedels en 2 el sojasaus toe en roerbak 1 à 2 minuten tot alles door en door warm is. Leg op elk bord een kwart van de omelet en verdeel het pompoen-noedel mengsel erover heen. Bestrooi met grof gehakte cashewnoten en fijngeknipte koriander naar smaak.

Ingrediënten

4 personen:

6 eieren
1 rode peper
3 lente-uitjes
3 tl sojasaus
2 el sojasaus
1 el sesamolie
600 gr pompoenvruchtvlees
stukje gemberwortel van 4 cm
250 gr noedels
2 el zonnebloemolie
60 gr cashewnoten (of pijnboompitten)
verse koriander