Witlof-pastinaak stamppot met peren

Bereidingswijze

Schil de aardappels en pastinaak, snijd in stukken en kook ze in ruim water gaar. Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verwarm de melk in een pannetje. Giet de aardappels en pastinaken af en stamp ze met de warme melk tot een grove stamppot. Roer de witlof en kaas erdoorheen. Breng goed op smaak met zout en peper. Houd op een laag vuurtje warm. Hak de walnoten grof. Snijd de peren in de lengte in achten en verwijder het klokhuis. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de peren in ongeveer 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Voeg de honing toe en bak eventjes mee tot de peren er rondom mee bedekt zijn. Schep de stamppot op twee borden, verdeel de gebakken peren erover en strooi tot slot de walnoten erover.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr kruimige aardappels
200 gr pastinaken
250 gr witlof
75 ml melk
75 gr blauwe of belegen kaas
1 flinke peer
1 klontje boter
1 el honing
40 gr walnoten
zout en peper