Snelle rode kool met noedels

Bereidingswijze

Snijd de ui in dunne halve ringen. Snipper de knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Verwijder ondertussen de harde kern van de rode kool en snijd in dunne reepjes. Voeg toe aan de pan en roerbak 5 minuten mee. Snijd de wortel in luciferdunne reepjes. Voeg de wortel en tofu toe aan de pan en roerbak 5 minuten mee tot het geheel beetgaar is. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Klop de sojasaus, mirin, honing en sambal door elkaar. Voeg de noedels en het sojasausje toe aan de pan met rode kool en meng het geheel goed door elkaar. Garneer de noedels met sesamzaad en lente-ui.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2-3 personen:
  • 450 gr rode kool
  • 100 gr wortel
  • 180 gr gekruide tofu roerbakreepjes (bijvoorbeeld pittig gekruid of teriyaki)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 lente-uien
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin (of water)
  • 2 el honing
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el sesamzaad
  • Hoofdgerecht 2-3 personen: 150 gr soba noedels (of andere noedels naar keuze) 450 gr rode kool 100 gr wortel 180 gr gekruide tofu roerbakreepjes (bijvoorbeeld pittig gekruid of teriyaki) 1 ui 2 tenen knoflook 1 el zonnebloemolie 2 lente-uien 2 el sojasaus 2 el mirin (of water) 2 el honing 1 tl sambal oelek 1 el sesamzaad