Oranje nasi met frisse spitskool

Bereidingswijze

Schil de wortel en snijd in grove stukken. Maal de wortel met een keukenmachine tot het eruit ziet als grof broodkruim, of eigenlijk een beetje als kortkorrelige rijst. (Je kunt de wortel eventueel ook grof raspen, maar dan verlies je wel wat textuur).
Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember tot glazig. Voeg de specerijen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en meng alles goed door elkaar. Roerbak de nasi 5-10 minuten tot het geheel goed warm is.
Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd in grove repen. Snijd de groene peper in dunne reepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Voeg de spitskool, peper en rasp en sap van de limoen toe. Roerbak de spitskool in een paar minuten beetgaar en frisgroen. Breng zowel de spitskool als de nasi op smaak met zout en peper en serveer.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

250-300 gr gekookte, afgekoelde rijst
200 gr wortel
1 ui
2 tenen knoflook
2,5 cm gember
1 tl gemalen komijnzaad
1 volle tl kurkuma
½ tl gemalen korianderzaad
1 spitskool
1 groene peper
1 limoen
2 el zonnebloemolie
zout en peper

Voor erbij: knapperige uitjes of pinda's, sambal en eventueel een gekookt/gebakken eitje