Wortel-dadel bonbons

Bereidingswijze

Schil de wortel en rasp grof. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in grove stukken. Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in een keukenmachine. Mix tot het samenkomt in een plakkerige bal. Hiervoor hoeft het allemaal niet te fijn gemalen te worden; een beetje textuur is wel zo lekker. Rol er met licht vochtige handen ongeveer 16 balletjes van, ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door de kokosrasp en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast. Zo zijn ze zeker 1 week houdbaar.

Ingrediënten

  • Ongeveer 16 bonbons: 150 gr wortel
  • 100 gr havermout
  • 50 gr walnoten
  • 9 Medjoul dadels
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 2 tl ahornsiroop
  • 5 el gedroogde kokosrasp
  • Ongeveer 16 bonbons: 150 gr wortel 100 gr havermout 50 gr walnoten 9 Medjoul dadels ½ tl kaneelpoeder 2 tl ahornsiroop 5 el gedroogde kokosrasp