Rabarber-frangipane taart

Bereidingswijze

Bekleed een vierkante taartvorm of cakeblik van 21 bij 21 centimeter met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de bodem van de taart. Doe hiervoor 125 gram bloem, 50 gram suiker, 115 gram boter en een snuf zout in een keukenmachine. Maal tot een zachte deegbal ontstaat. Schep het deeg in de taartvorm en verdeel met de achterkant van een lepel over de bodem. Bak de bodem in 15 minuten lichtbruin.
Maak ondertussen de frangipane. Maal hiervoor de amandelen met 10 gram bloem, 75 gram suiker en een snufje zout tot een fijn poeder. Voeg het ei en 70 gram boter toe en meng alles door elkaar, tot je geen stukjes boter meer ziet. Dit is je frangipane.
Snijd de rabarber in stukjes van 7 centimeter lang. Smeer de frangipane uit over de voorgebakken taartbodem. Verdeel de rabarber in 3 rijen over de frangipane en druk lichtjes aan. Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar, zodat een prikker die je in de frangipane steekt er droog uitkomt. Je kunt de taart het best even laten afkoelen, en dan in 6 mooie rechthoekige stukken snijden.

Ingrediënten

  • 6 stuks taart: 400 gr rabarber
  • 135 gr bloem
  • 125 gr kristalsuiker
  • 185 gr koude roomboter
  • 75 gr blanke amandelen
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 6 stuks taart: 400 gr rabarber 135 gr bloem 125 gr kristalsuiker 185 gr koude roomboter 75 gr blanke amandelen 1 ei snuf zout