Aubergine adobo

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte doormidden en vervolgens iedere helft in de lengte in vieren. Snijd die in stukken van 5-7 centimeter lang. Verhit 1 eetlepel olie in een brede koekenpan en bak hierin de helft van de aubergines in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin. Schep uit de pan en herhaal het met de andere helft van de aubergines. Schep die ook uit de pan.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit een eetlepel olie in de koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Schenk de azijn en tamari erbij. Voeg de peperkorrels, suiker en laurier toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager. Voeg de aubergines weer toe aan de pan, schep alles door elkaar en dek de pan af. Stoof de aubergines 5-10 minuten tot ze gaar zijn. Serveer met rijst en garneer met koriander of lente-ui.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 aubergines
1 ui
3 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
80 ml rijstazijn
80 ml tamari of sojasaus
10 zwarte peperkorrels
2 el palmsuiker, bruine basterdsuiker of honing
2 laurierblaadjes
koriander of lente-ui ter garnering