Asperges met citrusdressing

Bereidingswijze

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af en grill ze in een grillpan in 5-10 minuten beetgaar. Heb je witte asperges, schil ze dan en kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Eventueel kun je ze daarna nog grillen voor mooie grilstrepen.
Maak ondertussen de dressing. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel en pers daarna het sap uit. Snipper het sjalotje zeer fijn. Klop de citrusrasp en -sap, sjalot, honing en olijfolie goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Schik de asperges op een serveerschaal, schep 8 eetlepels dressing erover en garneer met geroosterde pitten en zaden.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 4 personen:
  • 800-1000 gr asperges
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kleine sjalot
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 2 el geroosterde pitten en zaden (zie recept op de website) of hazelnoten
  • zout en peper
  • Bijgerecht 4 personen: 800-1000 gr asperges 1 citroen 1 sinaasappel 1 kleine sjalot 4 el olijfolie 1 tl honing 2 el geroosterde pitten en zaden (zie recept op de website) of hazelnoten zout en peper