Kort gebakken sla

Bereidingswijze

Snipper de rode peper en knoflook. Verwijder van de kropsla de buitenste 2 of 3 lagen met grote slabladeren, zodat je een compacte krop sla overhoudt. Snijd een klein stukje van het kontje van de sla af, maar zorg dat de compacte krop niet uit elkaar valt. Halveer de krop in de lengte.
Verhit een koekenpan op hoog vuur tot loeiheet. Voeg de olijfolie, peper en knoflook toe en fruit 30 seconden. Schuif naar de zijkant van de pan. Leg de sla met de snijkant naar beneden in de pan en bak het in 2 minuten goudbruin. Voeg de boter en witte wijn toe en bak nog 1 minuut. Schep de sla uit de pan. Laat de vloeistof in de pan, met de peper en knoflook, nog 1 minuut inkoken tot een lekker sausje. Serveer het gerecht met een sausje erover en bestrooi tot slot met grof gemalen zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 1-2 personen:

1 kropsla
1 el olijfolie
½ rode peper
1 teentje knoflook
2 el boter
50 ml witte wijn
zout en peper