Geroosterde aardappels, courgette, citroen, dille

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels en snijd in parten. Leg ze in een enkele laag in een ruime ovenschaal. Snijd de citroen in de lengte in 8 parten en leg tussen de aardappels. Strooi het komijnzaad en de chilivlokken erover. Schenk er 2 eetlepels olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Rooster de aardappels en citroen 25 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in grove stukken. Voeg ze toe aan de aardappels. Schenk er nog een eetlepel olijfolie over, breng opnieuw op smaak en schep alles goed door elkaar. Rooster nog 25 minuten in de oven tot de courgette zacht en gekarameliseerd is en de aardappeltjes knapperig zijn. Snijd de dille fijn en schep erdoor.

Ingrediënten

  • Flink bijgerecht 2 personen: 500 gr aardappels
  • 500-600 gr courgette
  • 1 citroen
  • 15 gr dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 el komijnzaadjes
  • eventueel een snuf chilivlokken
  • zout en peper
  • Flink bijgerecht 2 personen: 500 gr aardappels 500-600 gr courgette 1 citroen 15 gr dille 3 el olijfolie 1 el komijnzaadjes eventueel een snuf chilivlokken zout en peper