Creoolse champignon-preitaart

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede rechthoekige braadslede, ovenschaal of taartvorm. Snijd indien nodig op maat.
Roer de roomkaas, het paprikapoeder, de cayennepeper, citroenschil, het citroensap, de zwarte peper en ½ tl zeezout door elkaar en verdeel dit mengsel over het bladerdeeg. Laat hierbij de randen 2,5 cm vrij.
Schep de champignons om met de helft van de olie en een ½ tl zeezout en verdeel over de roomkaas. Schep de prei om met de overgebleven olie en de resterende ½ tl zeezout. Leg de prei mooi naast elkaar op de champignons. Zet het geheel ongeveer 30 minuten in de oven.
Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

320 gr vers bladerdeeg (rol)
175 gram prei, in de lengte in vieren, op maat gemaakt tot de breedte van de braadslede of ovenschaal
180 gr roomkaas
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl cayennepeper
geraspte schil en sap van 1 citroen
versgemalen zwarte peper
1 ½ tl zeezout
100 gram champignons, in dunne plakjes
1 el olijfolie