Pruimencake/taart*

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een diepe springvorm van 24 cm doorsnede in met boter en bekleed hem nauw aansluitend met bakpapier. Klop in een kom de eieren met de suiker en de vanille essence tot een licht en romig mengsel. Roer er de gezeefde bloem en het bakpoeder door. Roer er tot slot de gesmolten boter en de melk door. Schik een paar pruimen op de bodem van de springvorm. Schenk het beslag hierover uit. Schik de rest van de pruimen op het beslag en druk licht aan. Bestrooi het beslag met een beetje kristalsuiker. Leg bakpapier op een rooster en plaats het rooster met de springvorm in de hete oven. Bak ongeveer 1 uur tot de cake gaar en goudbruin is en het pruimensap een beetje begint te karamelliseren. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen alvorens je de ring verwijdert. Bestrooi bij het serveren eventueel met poedersuiker of serveer met slagroom en/of roomijs.

Ingrediënten

10-15 pruimen, ongeveer 750-900 gr, doorgesneden, pit eruit
150 gr gesmolten roomboter, plus een beetje om in te vetten
3 eieren
100 gram kristalsuiker
1 tl vanille essence
250 gram bloem, gezeefd
1,5 tl bakpoeder
120 ml melk