Snijd de pijlinktvissen in ringen van 3-4 mm breed. Snijd grote tentakels in twee of drie stukken. Marineer de inktvis in 1 eetlepel olijfolie, zout, peper en paprikapoeder.
Snijd de bovenkanten en onderkanten van de sperziebonen af. Kook de sperziebonen in 3-5 minuten beetgaar. Giet af en spoel ze om met koud water om ze knapperig te houden.
Snijd de ui, knoflook, groene peper en steeltjes van de koriander zo fijn mogelijk. Hak de blaadjes koriander grof en zet apart. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en koriander tot glazig. Draai het vuur hoog en voeg de sperziebonen en witte wijn toe en roer goed door elkaar. Voeg de boter toe. Voeg zodra de boter is gesmolten de inktvis toe. Roerbak 1-2 minuten tot de inktvis net gaar is. Roerbak zeker niet te lang, want dan wordt de inktvis rubberig. Roer de korianderblaadjes erdoor en breng het geheel op smaak met citroensap, zout en peper. Serveer direct.