Sperziebonen in tomatensaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de knoflook en hak de naaldjes rozemarijn grof. Giet de tomatenblokjes in een ovenschaal en voeg de knoflook, rozemarijn en olijfolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles door elkaar. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de tomatenblokjes zijn gereduceerd tot een dikke saus. Als je het gerecht iets sneller wilt maken, en niet opziet tegen een pannetje meer om af te wassen, kun je de tomatenblokjes met smaakmakers ook 5-10 minuten laten inkoken in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en meng goed door elkaar. Rooster de sperziebonen in tomatensaus 20-25 minuten tot de bonen beetgaar zijn. Hak de olijven grof en roer ze door de sperziebonen en tomatensaus. Strooi er tot slot wat peterselie over en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

250-300 gr sperziebonen
2 tenen knoflook
1 tak rozemarijn
1 el olijfolie
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
8 zwarte olijven
3 takjes peterselie
zout en peper