Bruschetta met pesto, patisson en mozzarella

Bereidingswijze

Verwijder het kopje en kontje van de patisson. Verwijder de pitten met een lepel. Snijd de patisson in parten van 1,5 centimeter dik. Meng de parten met 1 eetlepel olijfolie zodat ze aan alle kanten met de olie bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper. Grill de patisson in een grillpan of toaster in 7-10 minuten per kant, tot de parten mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn.
Smeer de sneden brood aan één kant in met een beetje olijfolie en leg ze met die kant naar beneden in de grillpan, tot het brood in een paar minuten knapperig is geworden. Meng ondertussen de pesto met 1 eetlepel olijfolie, zodat de pesto iets dunner wordt. Scheur de mozzarella in grove stukken.
Verdeel de patisson en stukken mozzarella over het gegrilde brood. Schep er wat van de pesto over en serveer direct.

Ingrediënten

  • Voorgerecht 4 personen of lunchgerecht 2 personen: 4 sneetjes stevig brood
  • 2 el olijfolie
  • ½ patisson
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el pesto genovese
  • zout en peper
  • Voorgerecht 4 personen of lunchgerecht 2 personen: 4 sneetjes stevig brood 2 el olijfolie ½ patisson 1 bol mozzarella 1 el pesto genovese zout en peper