Knolselderij met ui, blauwe kaas en dadels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Leg ze op een bakplaat en meng met 1 eetlepel olijfolie en de tijmblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de knolselderij 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de overige olie in een koekenpan en fruit de ui rustig tot ze heel zacht en glazig zijn. Ontpit de dadels en snijd in de lengte in vieren. Meng de ui, dadels, blauwe kaas, honing en pompoenpitten door de geroosterde knolselderij en rooster het geheel nog 5 minuten in de oven tot het warm is.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 knolselderij
2 rode uien
blaadjes van 3 takken tijm
2 el olijfolie
80 gr zachte blauwe kaas
6 dadels (het liefst zachte medjoul dadels)
1 el honing
2 el pompoenpitten
zout en peper