Turkse gevulde aubergines

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak in de lengte een inkeping in de aubergine, maar zorg dat de aubergine niet in 2 helften uiteenvalt. Rooster ze 30 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en paprika tot het glazig en zacht is. Voeg de specerijen toe en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de aubergines uit de oven en vouw ze voorzichtig open. Schraap met een vork de binnenkant van de aubergine een beetje los. Vul de aubergineholtes met het ui-paprikamengsel en pak de aubergines in met aluminiumfolie. Besprenkel de aubergines voordat je het pakketje dichtmaakt met wat olijfolie, zout en peper. Rooster nog eens 20-30 minuten in de oven, tot de aubergine helemaal zacht is. Bestrooi voor het serveren met grof gehakte peterselie.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 aubergines
4 el olijfolie
1 grote ui
1 puntpaprika
2 tenen knoflook
1,5 tl gemalen komijnzaad
1 tl paprikapoeder
½ tl kaneelpoeder
5 gr verse peterselie
zout en peper