Nashipeertjes gestoofd in witte wijn

Bereidingswijze

Schil de stoofperen en laat het steeltje zitten. Doe de wijn, 100 gram suiker en specerijen in een stoofpan. Schil met een dunschiller 3 brede repen van de sinaasappelschil en voeg toe. Knijp de sinaasappel boven de pan uit. Breng het mengsel aan de kook en laat de suiker oplossen. Zet de peren rechtop naast elkaar in de pan. Dek de pan af en stoof de peren op laag ongeveer 1 uur tot ze zacht zijn.
Klop de slagroom met de kaneel en 1 eetlepel suiker tot zachte pieken. Serveer de gestoofde peren met de kaneelroom en grof gehakte hazelnoten.

Ingrediënten

Nagerecht 6 personen:

6 nashistoofperen
750 ml lichtzoete witte wijn
100 gr en 1 el kristalsuiker
1 sinaasappel
3 stuks steranijs
5 kruidnagels
1 kaneelstok
250 ml room
1 tl gemalen kaneel
2 el hazelnoten