Nashipeertjes gestoofd in witte wijn

Bereidingswijze

Schil de stoofperen en laat het steeltje zitten. Doe de wijn, 100 gram suiker en specerijen in een stoofpan. Schil met een dunschiller 3 brede repen van de sinaasappelschil en voeg toe. Knijp de sinaasappel boven de pan uit. Breng het mengsel aan de kook en laat de suiker oplossen. Zet de peren rechtop naast elkaar in de pan. Dek de pan af en stoof de peren op laag ongeveer 1 uur tot ze zacht zijn.
Klop de slagroom met de kaneel en 1 eetlepel suiker tot zachte pieken. Serveer de gestoofde peren met de kaneelroom en grof gehakte hazelnoten.

Ingrediënten

  • Nagerecht 6 personen:
  • 750 ml lichtzoete witte wijn
  • 100 gr en 1 el kristalsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 3 stuks steranijs
  • 5 kruidnagels
  • 1 kaneelstok
  • 250 ml room
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 el hazelnoten
  • Nagerecht 6 personen: 6 nashistoofperen 750 ml lichtzoete witte wijn 100 gr en 1 el kristalsuiker 1 sinaasappel 3 stuks steranijs 5 kruidnagels 1 kaneelstok 250 ml room 1 tl gemalen kaneel 2 el hazelnoten