Aardappelen-pastinaakpuree met champignons*

Bereidingswijze

Schil de aardappels en pastinaak. Snijd daarna in zo gelijk mogelijke stukjes van ongeveer 2 cm. Doe in een pan en vul de pan met water zodat de groenten net onder staan. Voeg 2,5 tl zout toe. Breng de aardappels en pastinaak aan de kook en laat zachtjes koken tot dat de aardappel en pastinaak goed gaar zijn (wanneer je er gemakkelijk met een vork in prikt zijn de groenten gaar). Rooster ondertussen in een droge koekenpan de hazelnoten. Hak ze grof. Giet de groenten af en stamp ze fijn. Meng met de crème fraîche en breng verder op smaak peper. Maak de champignons schoon en snijd eventuele grotere exemplaren in stukken. Kleinere kun je heel bakken. Doe het venkelzaad in een droge koekenpan en bak een minuut. Voeg dan olijfolie toe en bak de champignons totdat ze mooi bruin zijn. Voeg tot slot ook de salie blaadjes toe en bak ze mee. Verdeel de aardappel-en pastinaakpuree over de borden. Schep de champignons er op en garneer met wat flinters Parmezaanse kaas en grof gehakte hazelnoten.

Ingrediënten

800 gr aardappelen
400 gram pastinaken
500 gr champignons of paddenstoelenmix
40 gr Parmezaanse kaas
4 tl venkelzaad
peper en zout
250 ml crème fraîche
70 gram hazelnoten
4 el olijfolie
4 blaadjes salie