Geroosterde schorseneren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de schil van ½ citroen. Pers een halve citroen uit in een ruime pan met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd in stukken van ongeveer 10 centimeter lang. Leg ze direct in de pan met het citroenwater. Kook de schorseneren in die pan 10 minuten. Giet af en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, het sap van de overgebleven halve citroen en zout en peper. Rooster ze 15-20 minuten in de oven. Hak de amandelen grof. Voeg de amandelen en honing toe aan de schorseneren en schep het geheel goed door elkaar. Rooster nog 10-15 minuten tot de schorseneren goudbruin en gaar zijn. Schep de kappertjes erdoorheen en garneer met citroenschil en fijngehakte peterselie.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 2 personen:
  • 1 citroen
  • 1 volle el kappertjes
  • 1 volle el amandelen
  • 1,5 el olijfolie
  • ½ el honing
  • 5 gr peterselie
  • zout en peper
  • Bijgerecht 2 personen: 600 gr schorseneren 1 citroen 1 volle el kappertjes 1 volle el amandelen 1,5 el olijfolie ½ el honing 5 gr peterselie zout en peper