Geroosterde pompoensoep

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pompoen, schep de pitten eruit en snijd het vruchtvlees (kan gewoon met schil) in stukken. Snijd de ui in parten. Leg de pompoen en ui op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster ongeveer 45 minuten tot de pompoen zacht is. Snijd ondertussen de knoflook, peper en gember fijn. Strooi deze 10 minuten voor het einde van de roostertijd over de pompoen en rooster mee. Schep alle geroosterde ingrediënten in een ruime pan en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met honing, zout en peper. Garneer de soep met pompoenpitten en verse kruiden.

Ingrediënten

  • Maaltijdsoep 2-3 personen: 1 kg pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 800-900 ml groentebouillon
  • ½-1 el vloeibare honing
  • pompoenpitten en verse koriander of peterselie ter garnering
  • zout en peper
  • Maaltijdsoep 2-3 personen: 1 kg pompoen 2 el olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 1 rode peper 2 cm gember 800-900 ml groentebouillon ½-1 el vloeibare honing pompoenpitten en verse koriander of peterselie ter garnering zout en peper