Mediterrane slabakjes

Bereidingswijze

Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de peterselie door de gare bulghur en breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper. Houd warm in een afgedekte pan.
Maak dan een tzatziki saus. Rasp hiervoor de komkommer met een grove rasp. Leg de komkommer op een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Rasp de knoflook met een fijne rasp. Meng de komkommer, knoflook en yoghurt door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Bereid de balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de slabladeren op een serveerschaal. Zet de slabladeren, bulghur, tzatziki, balletjes en garnering op tafel en laat ieder zijn eigen slabladeren vullen met de ingrediënten. Vervolgens kun je de slabladeren een beetje oprollen, zoals je ook met een wrap zou doen, om lekker uit het vuistje alle ingrediënten tezamen te kunnen eten en proeven.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2 personen:
  • 150 gr bulghur
  • 15 gr peterselie
  • 1 el olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 komkommer
  • 150 gr Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • ongeveer 14 Mediterrane balletjes (zie introductie)
  • ter garnering: dungesneden rode ui of lente-ui, gemengde kiemen en/of groene kruiden zoals munt en koriander
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 2 personen: 8 stevige bladeren kropsla 150 gr bulghur 15 gr peterselie 1 el olijfolie ½ citroen 1 komkommer 150 gr Griekse of Turkse yoghurt 1 teentje knoflook ongeveer 14 Mediterrane balletjes (zie introductie) ter garnering: dungesneden rode ui of lente-ui, gemengde kiemen en/of groene kruiden zoals munt en koriander zout en peper