Italiaanse andijvietaart*

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de rozijnen wellen en rooster de pijnboompitten. Hak het uitje en de knoflook fijn en fruit met een beetje zout in de olijfolie. Voeg de fijngesneden andijvie toe, steeds handje voor handje totdat het vocht is verdampt, zorg dat het niet gaat koken maar echt bakt. Meng de rozijnen en pijnboompitten door het mengsel. Laat het mengsel afkoelen. Klop een mengsel van eieren, kwark, kruiden (lekker veel peper en oregano) en geraspte kaas. Echt goed op smaak brengen. Neem de met deeg beklede bakvorm en bestrooi de bodem eventueel met wat paneermeel. Doe de andijvie in de vorm en giet het eiermengsel erover. Roer voorzichtig door elkaar met een vork. Bak de taart ongeveer 30-40 minuten in het midden van de oven.

Ingrediënten

handje rozijnen
flinke hand pijnboompitten
ui
paar teentjes knoflook
zout en peper
olijfolie
krop andijvie
2 – 3 eieren
paar lepels kwark of crème fraîche of hüttenkäse
Italiaanse kruiden, extra oregano is lekker
geraspte pittige kaas
bakvorm bekleed met bladerdeeg (of deeg naar keuze)