Linzen-witlofsalade met camembert

Bereidingswijze

Giet de linzen af, spoel ze om en laat uitlekken. Snijd de witlof in de lengte in dunne reepjes. Verwijder de harde, bittere kern. Snijd de appel in luciferdunne reepjes of kleine blokjes. Klop een dressing van de mosterd, honing, citroensap en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng alle ingrediënten, behalve de bakcamemberts, losjes door elkaar. Bak de camembert volgens de aanwijzingen op de verpakking, of in een koekenpan in een paar minuten per kant goudbruin, knapperig vanbuiten en zacht smeltend vanbinnen. Verdeel de linzen-witlofsalade over 2 borden en serveer met de warme camemberts.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

400 gr linzen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 stronken witlof
1 appel
2 bakcamemberts
1 tl grove mosterd
1 tl honing
½ el citroensap
2,5 el olijfolie
zout en peper