Spaanse bonen met paprika en garnalen

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en paprika 10-15 minuten, tot de ui glazig is en de paprika zachter. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg het paprikapoeder toe aan de pan en fruit 2 minuten mee. Giet de bonen af en spoel ze om. Voeg de bonen en tomaat toe aan de pan en roer om. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Kook ongeveer 5 minuten door, tot het vocht tot een derde is ingekookt. Leg de garnalen tussen de bonen en bak ze ongeveer 2 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn.
Hak de peterselie grof en roer door het bonenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Wij eten bij dit gerecht graag een paar sneetjes knapperig brood.

Tip: vervang de garnalen door zachte geitenkaas, die je er op het laatst overheen brokkelt.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr Spaanse bonen (reuzenbonen, uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 el olijfolie
½ ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 tl (gerookt) paprikapoeder
1 tomaat
100 ml witte wijn
10 grote garnalen, gepeld
10 gr peterselie
zout en peper