Pastinaak skordalia

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Pak de pastinaken in met aluminiumfolie. Pof ze 40 minuten in de oven, tot je er met een satéprikker makkelijk doorheen kunt prikken. Haal ze uit het aluminiumfolie en laat wat afkoelen. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot goudbruin. Doe het schaafsel in een keukenmachine en maal tot een fijn poeder. Rasp het teentje knoflook.
Wanneer de pastinaken voldoende afgekoeld zijn en je ze beet kunt houden zonder je handen te branden, pel dan de schil eraf. Snijd de pastinaken in stukken en doe ze in de keukenmachine bij het amandelschaafsel. Voeg het sap van de ½ citroen en de olijfolie toe. Pureer tot een redelijk gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr pastinaken
50 gr amandelschaafsel
1 teen knoflook
100 ml olijfolie
½ citroen
zout en peper