Marokkaanse zoete aardappel met dadels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zoete aardappels in grove stukken. Leg ze op een bakplaat en meng er 2 eetlepels olijfolie en ras el hanout door. Breng op smaak met zout en peper en chilivlokken naar wens. Rooster de zoete aardappel ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes. Snijd de rode ui in zo dun mogelijke halve manen. Hak de blaadjes munt grof. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, het sap van de limoen, zout en peper. Meng alle ingrediënten met de dressing voorzichtig door elkaar en serveer direct.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2 personen:
  • 8 gedroogde dadels
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr hazelnoten
  • 4 el olijfolie
  • 1,5 tl ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel, ook goed biologisch goed verkrijgbaar)
  • 7 gr munt
  • ½ limoen (of 1,5 el azijn)
  • snufje chilivlokken naar wens
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 2 personen: 600 gr zoete aardappel 8 gedroogde dadels 1 kleine rode ui 50 gr hazelnoten 4 el olijfolie 1,5 tl ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel, ook goed biologisch goed verkrijgbaar) 7 gr munt ½ limoen (of 1,5 el azijn) snufje chilivlokken naar wens zout en peper