Zoete filodeegrolletjes met amandel en citrus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt 50 gram boter. Maal in een keukenmachine de amandelen tot een grof poeder. Rasp de schil van de sinaasappels en limoenen. Meng de gemalen amandelen met de suiker, de citrusschil, het sap van een halve sinaasappel en limoen, de kaneel en de gesmolten boter, zodat een dikke pasta ontstaat.
Smelt 75 gram boter. Snijd elk velletje filodeeg doormidden en leg ze horizontaal voor je neer. Bestrijk met gesmolten boter. Verdeel de amandelpasta in 10 gelijke porties. Maak van elke portie een rolletje. Leg deze langs de onderrand van het filodeeg en houd 2 centimeter van de zijkant vrij. Vouw de zijkanten deels over de vulling en rol het deeg op, tot je een soort sigaren krijgt. Bestrijk rondom met gesmolten boter. Maak op deze manier 10 rolletjes. Bak de rolletjes 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Tip: Wij serveren er graag een stroperig (bloed)sinaasappelsausje bij. Breng hiervoor 175 ml versgeperst (bloed)sinaasappelsap met 50 gram suiker aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken. Laat het sausje afkoelen tot kamertemperatuur.

Ingrediënten

10 stuks:

5 vellen filodeeg
125 gr boter
150 gr blanke amandelen
100 gr kristalsuiker
2 sinaasappels
2 limoenen/citroenen
1,5 tl kaneel
poedersuiker om te bestuiven