Salade van spelt, witte bonen en radijs

Bereidingswijze

Kook de parelspelt volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Giet de bonen af en spoel ze om. Was de radijs en snijd de radijsjes in vieren. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Knip de tuinkers los of hak de peterselie grof. Meng alle ingrediënten met olijfolie en rode wijnazijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Lunchgerecht 4 personen of hoofdgerecht 2 personen:

100 gr parelspelt
400 gr witte of cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
1 bos radijs
2 cm gember
eventueel 2 stengels bleekselderij
1 bakje tuinkers of 15 gr peterselie
3 el olijfolie
1,5 el rode wijnazijn
zout en peper