Omgekeerde groentetaart

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette en paprika in grove stukken. Snijd de ui in parten. Halveer de cherrytomaten. Leg de groenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Meng door elkaar. Rooster de groenten 35-45 minuten in de oven. Duw de groenten een beetje naar het midden van de ovenschaal, zodat er rondom een rand vrij is. Leg het bladerdeeg over de groenten en stop de randjes in. Bak het geheel nog 25-30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin, gaar en gerezen is. Keer de taart voorzichtig om op een snijplank. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de taart. Halveer de olijven en verdeel ze er ook over. Garneer met basilicumblaadjes en balsamicoazijn.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen, bijgerecht 4 personen:

400-450 gr courgette
350 gr (gele) paprika
1 (rode) ui
250 gr cherrytomaten
2 el olijfolie
1 rol vers bladerdeeg (320 gram, ongeveer 24x36 centimeter)
8 zwarte olijven.
1 bol buffelmozzarella
1 el (oude, stroperige) balsamicoazijn
enkele blaadjes basilicum
zout en peper